Nyhetsbrevet uke 9
2019-08-29
Nyhetsbrevet uke 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjære leser av nyhetsbrevet!

Den siste uken har vi fått en liten forsmak på våren som vi ser sånn frem til nå. For et år siden var vi uvitende om det rare og skremmende som skulle komme til å sette farge på den våren. I år er jo mye det samme, men vi lever med det så godt vi kan. Og våren kommer som en god påminnelse om nytt liv på så mange måter. I oss gjennom Jesus Kristus og i naturen. Kanskje tenker vi også på en ny og bedre hverdag bortenfor pandemien og at flere får vaksinen. Vi må vente en stund til før vi vet noe mer om når virksomheten vår sakte kan gjenopptas. Menighetsrådet håper nå på å finne en måte å møtes på, da det er verdifullt å få snakket sammen om videre planer.

En ny digital gudstjeneste er under arbeid. En spesiell takk til Pål Esben Gustavsen, som legger ned mye arbeid i dette hver uke! Takk også til alle andre som villig stiller opp, både med sang, musikk og skriftlesning. Til Kjell som har måttet venne seg til å tale inn i et kamera og funnet løsninger som har gjort det enklere å gjennomføre. Vi skulle bare ønske at alle som har tilknytning til menigheten hadde mulighet til å benytte seg av internett i disse dager. Det er jo en del trofaste eldre som ikke har den muligheten.  

I dag får du en andakt hentet fra et andakts-hefte ".... et ord for dagen. Stille stunder gir styrke". , en påminnelse om Kvinnenes internasjonale bønnedag og ukens sangtekst litt langt ned på siden.

Ta kontakt med oss om du har lyst på en prat, det er bare så hyggelig og meningsfullt for oss. Gud velsigne DEG til vi høres eller sees igjen!

 

 

TA DET TIL GUD I BØNN

«Kast din byrde på Herren, han vil sørge for deg!» (Salme 55.23)

 

Etter at Campbell Morgan hadde talt om å legge alle våre bekymringer på Gud i bønn, kom en dame fram til denne store predikanten og sa: «Jeg bryr ikke Gud med de små tingene, jeg bare tar de store til Ham.» Morgan svarte: «Min kjære frue, alt vi tar til Gud er smått.»

Bibelen sier: «Kast din byrde på Herren, han vil sørge for deg!» Gud vet at du ikke er skapt til å bære tyngden av din bekymring, så Han inviterer deg til å gi det til Ham. Alt som er stort nok til å være en kilde til angst, bør omgjøres til en bønn.

Peter skriver: «Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere» (1. Peter 5.7). Legg merke til ordet «kast». Det er det motsatte av å «bære». I det øyeblikket du blir klar over at en bekymring begynner å tynge deg ned, «kast» det på Herren, vel vitende om at «han har omsorg for dere». Ikke bare det, Han bryr seg kjærlighetsfullt om deg og passer på deg.

Hvis Han var en Gud langt borte som ikke brydde seg om deg, ville du ha grunn til å bekymre deg. Sannheten er at det er når du gir dine bekymringer til Gud, at du oppdager hvor stor Han egentlig er. Sangforfatteren Joseph Scriven sa det på denne måten: «Akk, men titt vår fred forstyrres. Sorg og møye blir vår lønn, blott fordi vi ikke bringer alle ting til ham i bønn.»

Bibelleseplan: Salme 108; Lukas 20; Dommerne 3-4

(Kilde: «..et ord for dagen. Stille stunder gir styrke.» Utgitt av UCB media. United Christian Broadcasters)

Nyhetsbrevet uke 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvinnenes internasjonale bønnedag

Fredag 5. mars 2021 - "Bygg på fast grunn"

I år er det kvinner fra øystaten Vanuatu som har tilrettelagt programmet.  Republikken Vanuatu- tidligere Ny-Hebridene - er en øygruppe i Melanesia øst for Australia, selvstendig fra 1980 etter fransk-britisk kolonistyre.

Øystaten Vanuatu med utrolig vakre og rene strender og rikt dyreliv på land of i vann er samtidig sårbar for hyppig tropestormer, jordskjelv, sykloner, tsunamier og aktive vulkaner.

Vanuatu heiser flagget sitt med stolthet og viser våpenskjoldet der alle kan lese "Gud er vår klippe"

 Om prosjektet 

.   Gi mulighet til utdanning

  Skape arbeidsplasser der de bor

.   Starte helseprogram som er siktet inn mot svangerskap og fødsel, barnehelse og 

    kreft

I år blir det et digitalt arrangement fra Frelsesarmeen Tempelet med tema "Bygg på fast grunn"

Sang og musikkinnslag, andakt v/Toril Slåtsveen Asp, samt en bildeserie med info om prosjektet Vanuatu.

Se hjemmesiden: Kvinnenes internasjonale bønnedag (wordpress.com) 

PÅ DEN SIDEN FINNER DU

DET INNSPILTE BØNNE-ARRANGEMENTET

Facebook: Kvinnenesinternasjonalebonnedag

Det er mulig å gi en gave på VIPPS nr 94418 med Kvinnenes Internasjonale Bønnedag i meldingsfeltet.

eller sendes til konto 3000 16 16869, merk med Kvinnenes Internasjonale Bønnedag

La oss stå sammen i bønn om prosjektet i Vanuatu.

Hilsen

Sheila Carlsen og Rita Slang

(Representanter fra Tabernaklet i Kvinnenes Internasjonale Bønnedag)

 

Litt aktuell informasjon:

ÅRSMØTE 2 blir foreløpig utsatt til onsdag 24. mars kl. 19.00

Vi oppfordrer dere som skal skrive årsrapporter å sende de på mail til post@tabernaklet.org, med frist 26. februar. Vi syns det er greit å beholde denne fristen, selvom årsmøtet utsettes. Ta bare kontakt om du trenger mer tid. Som dere vet skal det lages et hefte som deles ut på årsmøtet. 

 

ANNET I MENIGHETEN

Velkommen til Formiddagstreffene (innstilt inntil videre)

Alle er velkommen til Formiddagstreff i Tabernaklets Festsal, annonserte fredager klokken 11.00. Det er hyggelig å se at mange, både fra menigheten, naboer og andre kommer. Vi legger vinn på å holde en åpen og avslappet tone med kåseri over ulike tema. Det er alltid sang,musikk og andakt.. Fra kjøkkenet kommer god ser.vering som smaker godt mens praten går rundt bordene.I alle år har det vært åresalg, med blomster som gevinster. Inntekten dekker utgiftene til servering og drift. Hvert år blir vi også invitert til menighetens julemiddag, som arrangeres for de over 70 år.

Gaver til menigheten

Menighetens VIPPS nummer er 123878 om du ønsker å gi en gave til menigheten. Du kan også gi regelmessig å få skattefradrag for gaven. I 2019 er totalbeløpet du kan få skattefradrag på 50 000 kr i året, gir du dette utløser det en skattelette på 14 000 kr. Menigheten har avtale med skatteetaten, slik at redusert skatt kommer automatisk i ditt skatteoppgjør. Du kan gjøre en avtale med din bank på faste trekk i måneden, summen bestemmer du selvfølgelig selv. Trenger du hjelp for å få ordnet dette kontakt Kathrine Heide, så vil hun være deg behjelpelig. Pengene overføres til Halden Baptistmenighet: 1030 09 94763. Du må oppgi ditt personnummer til menigheten for at skattefradraget skal komme automatisk. Merk eventuelt din gave med "Misjon" dersom du ønsker å gi en ekstra gave spesielt til dette. 

Kontaktinformasjon

- Menighetens kontor er betjent hver dag fra 9.00 - 15.00. Om ingen tilfeldigvis er tilstede, ring så ringer vi tilbake!

- Menighetens telefonnummer er: 949 78 695 eller send epost: post@tabernaklet.org.

- Kjell Birger Frøyland er menighetens pastor med telefon 928 33 210 og (NY) e-post: pastor@tabernaklet.org. Han har vanligvis fri mandag og lørdag.

- Viseforstander er Ola Liland. Hans e-post: ola.liland43@gmail.com og med telefon 414 14 555 

- Hvis du ønsker informasjon om søndagens gudstjenester pr SMS, send oss en e-post til post@taberneklet.org. Har du ting i menigheten eller fra virkegrenene du ønsker å annonsere, send oss en e-post. Linda Tveter har fortsatt ansvar for SMS og en del annonsering. Hun nås altså via menighetens e-post post@tabernaklet.org

- Menigheten informerer gjennom nyhetsbrev, vår nettside www.tabernaklet.org. og på facebook. Ansvarlig for utsendelse av nyhetsbrevet er Grethe Pihlstrøm. Det sendes ut onsdag annenhver uke i ULIKE uker. Er det noe du ønsker å ha med i nyhetsbrevet, send e-post til post@tabernaklet.org (helst i løpet av mandagen). Ansvarlig for hjemmesiden vår er Roy Nordbakke.

- Kjenner du noen som vil ha glede av nyhetsbrevet kan de sende sitt fulle navn og epostadresse til post@tabernaklet.org, da vil de motta nyhetsbrevet eller du kan melde deg på nederst på menighetens nettside

- Grunnen til at du får dette nyhetsbrevet er at du er registrert med e-postadresse i menigheten, og derfor har en tilknytning til Halden Baptistmenighet. Ønsker du ikke å motta dette nyhetsbrevet er det en link nederst i dette brevet der du kan melde deg av eller ta kontakt med oss per e-post

Be for:

- Oppstart og utvikling av Juba i tiden som kommer. For barn, foreldre og ledere (utsatt inntil videre).

- Den fine flokken av tenåringer som samles på Bapteens og for konfirmantene våre. Be for lederne.

- Kristent misjonsarbeid som også har ekstra utfordringer som følge av pandemien. Be for Enejan og Batyr og deres arbeid med menighetsplanting og tv-produksjon i Istanbul. Be for forfulgte kristne.

- Barn, foresatte og ansatte i Festningsgata Menighetsbarnehage. Barnehagen har en tydelig kristen profil, et alternativ i mangfoldet av barnehager i Halden.

- Kjell Frøyland og hans virke i menigheten som ny pastor.

- Menighetens ledelse og de som er syke.

 

 

_________UKENS SANGTEKST ________

 

Hvilken venn vi har i Jesus!
Alt han vet og alt formår!
Tyngste byrde han oss letter
når i bønn til ham vi går
Akk, men titt vår fred forstyrres
Sorg og møye blir vår lønn
blott fordi vi ikke bringer
alle ting til ham i bønn

Blir du fristet eller prøvet
Synes livets kamp deg hård
Aldri skal du miste motet
når i bønn til ham du går
Selv om kjærest venn deg svikter
Aldri svikter deg Guds sønn
Han alene deg kan trøste
Tal til ham om alt i bønn!

Er ditt hjerte fullt av uro?
Tror du trengsler forestår?
Jesus er den beste tilflukt
når til ham i bønn du går
Kan en sådan venn du finne
som Guds egen kjære sønn?
Bær i gleden som i sorgen
alle ting til ham i bønn!

 

Lytt til sangen her:

(552) (3691) Dirdals: Hvilken venn vi har i Jesus - YouTube

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss
Powered by Cornerstone