Nyhetsbrevet uke 16
2019-08-29
Nyhetsbrevet uke 16

 

Kjære leser av nyhetsbrevet!

I skrivende stund er det en nydelig vårdag og vi opplever litt av det vi har ventet på. Passer du på å kjenne varmen fra solstrålene i ansiktet når du kan? I dag vil vi slå et slag for å ta godt vare på nuet. Her i livet er det bare det vi har. Mer om det litt senere.

Vi vil minne om noen litt viktige hendelser i nærmeste fremtid. Misjons- bingo, Menighetsmøte og Vår-dugnad. Se flere detaljer i møte-oversikten under. 

Leve i nuet var det ja, ukens andakt handler om det. Den er hentet fra andaktsheftet "..... et ord for Dagen. Stille stunder styrker." utgitt av UCB-media. Guds gode gaver er det jo dumt å utsette å ta imot og de kan ikke "fryses" til en annen gang. Guds nærvær, kraft, godhet og gunst er ferskvare! Les de gode nyhetene i andakten!

Vi ønsker deg Guds velsignelse og fred, fortsatt gode vårdager og du er varmt velkommen til Tabernaklet!

 

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lev her og nå!

«Dette er dagen som Gud har gjort; la oss juble og glede oss på den!» Salme 118.24

Gud vil at vi skal glede oss over den årstiden vi er i i livet; å leve her og nå. Noen mennesker lever bare for fremtiden. «Jeg kommer til å bli glad når..»  Andre mennesker lever i fortiden. Salomon snakker til dem: "Si ikke: Hva kommer det av at alt var bedre i gamle dager enn nå? Du spør ikke slik om du er vis» (Forkynneren 7. 10)

Bladet The New Yorker hadde en gang en tegneserie der to munker i kapper og med barberte hoder satt ved siden av hverandre med beina i kors på gulvet. Den yngste ser med et spørrende ansikt på den eldre, som sier: «Det kommer ikke til å skje noe mer.. Dette er alt.»

Det er det det betyr å leve her og nå. Vi venter ikke på at noe annet skal skje, vi er ikke distrahert av noe rundt oss, vi prøver ikke å rømme mentalt til en annen tid. Vi er helt med fordi vi lever i øyeblikket!

Gud har kanskje gjort store ting før og du stoler på at han skal gjøre store ting i framtida. Men Hans nærvær, Hans kraft, Hans godhet, Hans gunst, Hans velsignelse og alt Han er, kan bare oppleves her og nå. Et spørsmål: Lever du i et skall får å ikke bli oppslukt av livets smerte? Beskytter du deg ved å trekke deg dypere inn i skallet? Er du bare tilgjengelig når alt er behagelig, forutsigbart og trygt?

«Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den!»

 

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MØTEOVERSIKT 

Hver tirsdag kl. 18.00 er det bønnemøte i peisestua. Hver Torsdag er det ÅPEN KIRKE fra 11-00-14.00. Torsdagsklubben møtes fra kl. 17.30 (utenom i skolens ferier). Annenhver mandag i ULIKE UKER er det Misjonsforening kl. 19.00.

Annenhver onsdag i LIKE uker er det fellesskapsgrupper kl. 19.00 (en mannsgruppe møtes på torsdager). Ta kontakt hvis du ønsker å være med i en Fellesskapsgruppe!

Søndag 21. april kl. 11.00: Gudstjeneste. Elin Kaupang leder, Kjersti Gulli Petersen taler (prest i Frikirken), Torill Erichsen spiller.

Mandag 22. april kl. 19.00: Misjonsforeningen inviterer alle til MISJONS-BINGO!

Onsdag 24.april kl. 19.00: MENIGHETSMØTE. Saker: Landsmøtesaker og menighetsrådets forslag til videre engasjement av ungdomsevangelist Christian Østensvig. Landsmøtesaker se Landsmøtet (baptist.no). Du kan også få sakspapirer tilsendt på e-post, ta i så fall kontakt med Kjell. Saksliste vil bli lagt ut i kirken førstkommende søndag,

Lørdag 27. april kl. 10.00 - 14.00 (ca): VÅR-DUGNAD. Varierte oppgaver ute og inne. Koselig lunsj. Kom og delta den tiden DU kan!

Søndag 28. april kl. 11.00: Gudstjeneste for alle. En gudstjeneste tilrettelagt for alle aldre. Kjell, Fred og Torsdagsklubben deltar. Ikke kirkekaffe pga utleie (konfirmasjon)

Fredag 3. mai kl. 11.00: Formiddagstreff. Kjersti Gulli Petersen (prest i Frikirken) er denne månedens gjest. Mer info etterhvert

Sændag 5. mai kl. 11.00: Konfirmasjonsgudstjeneste. En høytidsdag for våre fire flotte konfirmanter. Christian Østensvik og Kjell B. Frøyland deltar. Åse Sivertsen og Christian Heide deltar. Ikke kirkekaffe pga utleie.

Søndag 12. mai kl. 11.00: Nattverdgudstjeneste.

For flere detaljer om vår virksomhet, se vår facebookside Tabernaklet Halden Baptistmenighet.

Hjertelig velkommen til samlingene! 

 

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISJONS - BINGO

Misjonsforeningen er gode på nye ideer og målet er alltid å samle inn penger til ulike misjonsprosjekter og øke  vårt engasjement for misjon. MISJONS-BINGO .... det er risiko for at dette kan bli veldig moro:

 

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

 

VÅR - DUGNAD

Lørdag 27.april fra kl. 10.00 (til 14..00 ca)

Kom og delta med en oppgave, ute eller inne. Kom og delta den tiden akkurat du kan! ALLE monner drar når det skal bli

vår-fint i kirken. Det blir hyggelig lunsj. HJERTELIG VELKOMMEN!

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

ÅPEN KIRKE

Vi har startet opp et uformelt treff-sted som vil være hver torsdag formiddag mellom 11.00 og 14.00 i peisestua. Vi ønsker at det kan

være et sted for et uformelt kristent fellesskap, et sted vi også kan invitere nye til. Som mennesker vi kommer i kontakt med i vår fritid eller som kommer til kirken vår. 

Etter et lite innledende "Dagens ord", er det god tid til prat og hygge. Vi ordner kaffe og te.

Du tar med deg: Mat til deg selv om du vil, håndarbeid om du vil, en venn om du vil og deg selv akkurat som du er. Vi har tenkt på ulike treffende navn på nysatsningen, men har forløpig roet oss med bare "Åpen kirke"! Så ser vi etterhvert om et mer beskrivende navn dukker opp. Hjertelig velkommen!

 

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bønn og Lovsang - Sammen i enhet for Halden

Felles bønn- og lovsangsmøte med nattverd

"Bønn og Lovsang" er et felleskirkelig arbeid hvor vi ønsker å samle kristne på tvers av generasjoner og menigheter til bønn og lovsang for Halden.

Lovsang:
- I Åndens enhet skal vi løfte opp navnet Jesus og prise Han med alle generasjoner.

Bønn:
- Vi ber om Guds rikes komme og at Guds vilje skal skje i vår by. Måtte Guds Ånd sende ut sine arbeidere og inspirere oss til å nå byen vår.

Nattverd:
- I nattverden markerer og feirer vi enheten i Kristus. Vi minnes om det Han har gjort for oss.

Vi ønsker deg, din familie og dine venner hjertelig velkommen.

Dette er datoene våren 2024:

14. januar - Kl. 19:30
11 februar - Kl. 19:30
10. mars - Kl. 19:30

14. april - kl. 19.30
12. mai - kl. 19.30

09. juni - kl. 19.30

 

Alle datoene vil arrangeres i Pinsekirken Salen. 

Nyhetsbrevet uke 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAST INFORMASJON

Gaver til menigheten

Menighetens VIPPS nummer er 123878 om du ønsker å gi en gave til menigheten. Du kan også gi regelmessig å få skattefradrag for gaven. Menigheten har avtale med skatteetaten, slik at redusert skatt kommer automatisk i ditt skatteoppgjør. Du kan gjøre en avtale med din bank på faste trekk i måneden, summen bestemmer du selvfølgelig selv. Trenger du hjelp for å få ordnet dette kontakt Kathrine Heide på
tlf. 924 53 406, så vil hun informere og være deg behjelpelig. Pengene overføres til Halden Baptistmenighet: 1030 09 94763. Du må oppgi ditt personnummer til menigheten for at skattefradraget skal komme automatisk. Merk eventuelt din gave med "Misjon" dersom du ønsker å gi en ekstra gave spesielt til dette. 

Kontaktinformasjon

- Menighetens kontor/kontortelefon er betjent hver dag fra 9.00 - 15.00. Om ingen er tilstede pga besøk, møter eller annet, så ringer vi tilbake!

- Menighetens telefonnummer er: 949 78 695 eller send epost: post@tabernaklet.org.

- Kjell Birger Frøyland er menighetens pastor med telefon 928 33 210 og e-post: pastor@tabernaklet.org. Han har vanligvis fri mandag og lørdag.

- Viseforstander er Elin Kaupang, med telefon 412 10 566 og e-post: elinkaupang@halden.net 

- Hvis du ønsker informasjon om søndagens gudstjenester pr SMS, send oss en e-post til post@tabernaklet.org.

- Menigheten informerer gjennom nyhetsbrev, vår nettside www.tabernaklet.org. og på facebook. Ansvarlig for utsendelse av nyhetsbrevet er Grethe Pihlstrøm. Det sendes ut midt i annenhver uke. Er det noe du ønsker å ha med i nyhetsbrevet, send e-post til post@tabernaklet.org (helst i løpet av mandagen). Ansvarlig for hjemmesiden vår er Roy Nordbakke.

- Vil du eller noen du kjenner abonnere på nyhetsbrevet, kan du/de sende fullt navn og epostadresse til post@tabernaklet.org. Eller de kan melde seg på nederst på menighetens nettside.

- Grunnen til at du får dette nyhetsbrevet er at du er registrert med e-postadresse i menigheten, og derfor har en tilknytning til Halden Baptistmenighet. Ønsker du ikke å motta dette nyhetsbrevet er det en link nederst i dette brevet der du kan melde deg av eller ta kontakt med oss per e-post

Be for:

- Torsdagsklubben, arbeidet for å nå barn og familier.

- Den fine flokken av tenåringer som samles på Bapteens og for konfirmantene våre. Be for lederne.

- Be for baptistenes misjonsarbeid og Enejan og Batyrs arbeid med menighetsplanting og tv-produksjon i Istanbul. Be for forfulgte kristne og for krigens ofre.

- Barn, foresatte og ansatte i Festningsgata Menighetsbarnehage. Barnehagen har en tydelig kristen profil, et alternativ i mangfoldet av barnehager i Halden.

- Våre virkegrener, pastor, menighetsråd og de som er syke.

 

 

_________UKENS SANGTEKST _________

 

Inntil i dag, til i dag

 


Hitinntil Herren har hjulpet så vel, inntil i dag, til i dag!
Sørget så trofast for legem og sjel, inntil i dag, til i dag.
Skjønt jeg har syndet i stort og i smått,
jeg dog fra Herren har mottatt alt godt.
Ufortjent kjærlighet, det har jeg fått, inntil i dag, til i dag.

Selv er jeg intet, men Kristus mitt alt, inntil i dag, til i dag!
Han på min regning har skrevet betalt, inntil i dag, til i dag.
Kristus korsfestet, ei annet jeg vet,
han brakte soning da døden han led.
Han er min frelse, min glede, min fred, inntil i dag, til i dag.

Å, hvor usigelig god Herren er, inntil i dag, til i dag!
God imot alle, mot meg dog især, inntil i dag, til i dag.
Aldri han ennå av meg er blitt trett,
bare jeg nå kunne takke han rett!
Herren er nådig, ja, det har jeg sett, inntil i dag, til i dag.

Snart fra all trengsel til hvile jeg går, tenk hvilken dag, hvilken dag!
Snart for Guds trone med kronen jeg står, tenk hvilken dag, hvilken dag!
Snart ingen sorg mer skal trykke mitt sinn,
snart ingen tåre skal væte mitt kinn.
Snart jeg for evig ser Frelseren min, tenk hvilken dag, hvilken dag!

Anders Olsen 1870/Haakon Fotland 1920 (I følge salmebloggen.no)

Anders Olsen skrev denne til sin fars 50-års dag når han selv var i 20-årene.

 

Lytt til sangen her: https://youtu.be/zSHsDXcQ86s?si=wmZfO1WIL_KtzmsT

 

 

 

  

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss




Powered by Cornerstone