Det levende vann
2019-08-15

Det levende vann

Jesus svarte: "Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv." Johannes 4,13f

En mann på tur gjennom ørkenen, gikk seg vill. I flere dager og netter streifet han hjelpeløst omkring. De brennende solstrålene gjorde tørsten uutholdelig. Han hadde feberanfall. Når han sovnet et par timer av utmattelse, drømte han om friskt kildevann, saftige appelsiner og dadler. Når han våknet vaklet han videre. Da med ett fikk han se en oase et stykke borte. "Å, nei” tenkte han ”Det er nok bare en luftspeiling som narrer meg, for i virkeligheten er det sikkert ingenting." Men da han nærmet seg oasen, forsvant den ikke. Den ble tvert imot tydeligere. Han så daddelpalmene, det frodige gresset og klippene som det sprang kildevann frem fra. Det så helt ekte ut. "Det må være fantasien som spiller meg et puss fordi jeg er så tørst og utsultet," tenkte mannen. Han viste at i hans tilstand får man slike fantasier. Men det så ekte ut. Han slepte seg nærmere. Nå kunne han helt tydelig høre vannet sildre og risle. ”Nei, nå klikker hørselen min også, å hvor grusom naturen er," mumlet han, før han segnet om. Han døde, mens han taust forbannet livets ondskap.

Noen timer senere ble han funnet av to beduiner. "Kan du forstå noe slikt?" sa den ene til den andre. "Vannet renner jo nesten like inn i munnen på ham. Han hadde bare behøvd å strekke ut hånden. Og her ligger han død av tørst like ved siden av vannkilden, midt i den vakreste oase. Hvordan kan det være mulig?" "Jo," svarte den andre, "Han trodde ikke på det han så og hørte."

Vi er tørste mennesker, som bor i en ørken. Fordi uansett hva vi oppnår eller utfører, kjøper oss eller råder over, så bringer ikke det oss den fred og glede som varer. Vi våker opp og er like tørste etter mer, mer, mer. Som en tredemølle man ikke kommer seg av.

Gud ser oss. Han ser våre lengsler, han ser våre feilslåtte forsøk på å stille vår egen tørst. Derfor sendte han en dag sin egen sønn til vår jord. Jesus sto frem og sa: ”Den som tørster, skal komme til meg og drikke! Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften sier, renne elver av levende vann.” Joh 7, 37f Jesus kom med det levende vann. Bibelens budskap forteller oss at det er bare gjennom Jesus at vi virkelig kan oppleve livet. Uten han, uten den forbindelsen til Gud som han gir oss, lever vi i en luftspeiling.

Må Jesus få være sentrum i våre liv og må vi alle ta imot det vann han vil gi oss, det vann som blir en kilde som veller fram og gir evig liv.

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss
Powered by Cornerstone