Nyhetsbrev uke 25-32
2019-06-20

Dette er det siste nyhetsbrevet før sommeren. Neste nyhetsbrev kommer i uke 33.

Torsdagskafe 27. juni kl 11.00

Vi starter i kirkesalen med ca 30 minutter, der vi ber med Bibelen. Her står salmenes bok sentralt.  Å slik lese og be Guds ord høyt i felleskap er tidløst og slitesterkt. Etter dette kan man være i stillhet og bønn i kirkesalen om man ønsker det eller gå inn i kafeen og ha en god samtale over en nystekte vafler og en kopp kaffe.

Felles sommermøter 2019

Det er tradisjon å ha felles sommermøter med noen av de andre frikirkene i Halden om sommeren. Alle møtene starter kl. 11.00. Etter møtet er det enkel bevertning. Planen for sommeren er slik:

Søndag 23. juni kl. 11: Felles sommergudstjeneste i Frikirken
Tale ved Torbjørn Arnesen, Betel, Sang av Michaël Mizidy
Nattverd

Søndag 30. juni kl. 11: Felles sommergudstjeneste i Metodistkirken
Tale ved Atle Eidem, Tabernaklet

Søndag 7. juli kl. 11: Felles sommergudstjeneste i Kristi Menighet, Betel
Tale ved Sigvald L. Steilbu, Frikirken

Søndag 14. juli kl.11: Felles sommergudstjeneste i Tabernaklet
Tale ved Gunnar Bradley, Metodistkirken

Søndag 21. juli kl.11: Felles sommergudstjeneste i Metodistkirken
Tale ved Svein Langbråthen, Tabernaklet
Nattverd

Søndag 28. juli kl. 11: Felles sommergudstjeneste i Kristi Menighet, Betel
Tale ved Dagfinn Stærk, Frikirken

Søndag 4. august kl. 11: Felles sommergudstjeneste i Frikirken 
Tale ved Albert Gjøstøl, Metodistkirken

Søndag 11. august kl. 11: Felles sommergudstjeneste i Tabernaklet
Tale ved Charles Hansen, Sang av Roy Kristensen.

Vi starter opp igjen med egne møter søndag 18. august da er det samlingsgudstjeneste. Søndag 25. august er det avskjedsfest for pastor Atle H. Eidem.

Klar ferdig...leir

«Leir handler om Jesus, og det skal være sosialt og gøy!», kommenterer Espen Thilesen, leirsjef for Ung baptists største ungdomsleir, BU-leiren. Thilesen sitter med planleggingen og kan fortelle at i år er temaet utrustet som bygger videre på temaet fra Baptistenes Lederkonferanse i mars. Leirprestene Agnar Sæli og Jon Torger Salte skal være med å gi dybde til temaet i bibeltimene hver morgen. Leiren forventer opp mot 200 deltakere og ledere. Les mer her

Familieleir på Vegårtun fra søndag 28. juli - fredag 2. august

Velkommen til en herlig ferieuke med lave skuldre for hele familien! Her kan du bade, padle i kano, treffe nye og kanskje gamle venner, leke, spille fotball og andre gøyale aktiviteter, spille spill, jobbe tur, gå på kveldskafè og enda mye mer, eller bare slappe av. Leiren starter med innsjekk fra kl 18 søndag 28. juli, og varer til ca kl 12 fredag 2. august. i løpet av uka har vi familiesamlinger, ten-samling, kvinne- og mannssamling, misjonsdag, morokvelder, kveldskafè og kveldssamlinger for litt mer voksent påfyll. Dette året er vi så heldige å få med oss Monica Zeiffert og Elisabeth Bækkelie til å dele på familiesamlingene

HLT utvider

«Lag større plass i teltet ditt!»
 
Helt siden vi opplevde at Gud talte til oss for halvannet år siden om å utvide for å kunne ta imot 500 studenter, har vi sett hvordan verset fra Jesaja 54,2 gradvis går i oppfyllelse. Vi arbeider fortsatt intenst med å planlegge utvidelse av skolens lokaler, og har opplevd et økonomisk gjennombrudd i år som vil gjøre dette mulig. Vi håper å kunne starte bygging, ev. finne alternativer, i løpet av neste vår. Dette er i seg selv spennende, og vi ser fram til nye og større lokaliteter. 
Likevel forstår vi nå at å utvide «teltet» vårt handler om mer enn lokaler. Vi gleder oss over at «teltduken» til HLT spennes stadig lenger ut. Denne våren startet vi med faste kurs i Bergen og tilbyr 10 studiepoeng hvert semester, enten som enkeltemner eller som del av en bachelor ved HLT. Vi har inngått samarbeidsavtale med Ungdom i Oppdrag slik at deres stab kan fullføre en bachelor mens de arbeider i UIO, og vi viderefører våre samarbeidsavtaler med bibelskoler om innpassing. Andre års studenter ved Hedmarktoppen folkehøyskole kan nå også ta enkeltemner ved HLT.
 HLT ønsker imidlertid også å strekke seg utover Norges grenser. I skrivende stund sitter tre av oss fra lederteamet på flyet til Sør-Afrika for å utforske samarbeidsmuligheter med et stort universitet. Vi skal også delta på en lederkonferanse med et nettverk av europeiske teologiske institusjoner. Fra før har vi partnere i Australia, Irland, Latvia, Libanon og USA. Sammen med Arab Baptist Theological Seminary i Beirut og Pinsemisjonen legger vi dessuten til rette for flere steder med misjonspraksis.
 Gud ønsker at vi alle skal tenke større om hans planer for våre liv. Han har mer for oss enn vi kan forstå. Kanskje kan du la ham vise deg i sommer på hvilke områder du skal vokse? 


 «Lag større plass i teltet ditt, spenn teltdukene ut, spar ikke på dem, gjør snorene lange, slå pluggene fast!» (Jes. 54,2).
 
Hilsen 
Arne Mella
rektor ved
Høyskolen for ledelse og teologi

Gressklipping i sommer

Vi trenger flere som kan være med å klippe gresset rundt kirken i sommer. Er det flere så stiller opp så blir det ikke så mye på bare noen få. Ta en uke i sommer der du har ansvaret for gressklippen. Meld deg direkte til Harry Gran på tlf 47319334.

Gaver til menigheten

Menighetens VIPPS nummer er 123878 om du ønsker å gi en gave til menigheten. Du kan også gi regelmessig å få skattefradrag for gaven. I 2019 er totalbeløpet du kan få skattefradrag på 50 000 kr i året, gir du dette utløser det en skattelette på 14 000 kr. Menigheten har avtale med skatteetaten, slik at redusert skatt kommer automatisk i ditt skatteoppgjør. Du kan gjøre en avtale med din bank på faste trekk i måneden, summen bestemmer du selvfølgelig selv. Trenger du hjelp for å få ordnet dette kontakt pastor Kathrine Heide, så vil han være deg behjelpelig. Pengene overføres til Halden Baptistmenighet: 1030 09 94763. Du må oppgi ditt personnummer til menigheten for at skattefradraget skal komme automatisk.

Annet

Ønsker du besøk, samtale, sjelesorg, en å snakke med om livet og kanskje det som er vanskelig, så ta kontakt med pastor Atle H. Eidem, tlf 41364670. Han kommer gjerne på besøk til deg, eller du kan komme til kirkens kontor. Ikke bare sitt hjemme og håp at han en dag dukker opp, men ta kontakt og avtal ett besøk.

Menighetens kontor er betjent tirsdag fra 11:00-13:00 ved Ole Åkerman, onsdag 11:00-13:00 ved Linda Tveter og torsdag 11:00-13:00 ved pastor Atle H. Eidem. Menighetens telefonnummer er: 949 78 695 eller send epost: post@tabernaklet.org

Hvis du ønsker informasjon om søndagens gudstjenester pr SMS, kan du ta kontakt med Linda Tveter. Hun bestyrer også oppdatering av menighetens kalender. Så har du ting i menigheten eller fra virkegrenene du ønsker å annonsere, så kontakt Linda. Ring til menighetens telefon nummer 949 78 695 i hennes kontortid her på onsdager kl. 11:00-13:00.

Vi kommer ikke lenger til å ha ukentlige betalte annonser i Halden Arbeiderblad, men du finner oss på plakaten i avisen hver uke. Vi vil informere gjennom nyhetsbrev, vår nye nettside www.tabernaklet.org . Kjenner du noen som vil ha glede av dette nyhetsbrevet kan de sende sitt fulle navn og epostadresse til post@tabernaklet.org, da vil de motta nyhetsbrevet eller du kan melde deg på nederst på menighetens nettside

Grunnen til at du får dette nyhetsbrevet er at du er registrert med epostadresse i menigheten, og derfor har en tilknytning til Halden Baptistmenighet. Ønsker du ikke å motta dette nyhetsbrevet er det en link nederst i dette brevet der du kan melde deg av.

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss
Powered by Cornerstone