Nyhetsbrev uke 21 og 22
2019-05-22

Nyhetsbrev uke 21 og 22

 

Torsdagskafe i dag, 23. mai kl 11.00

Nyhetsbrev uke 21 og 22

Vi starter i kirkesalen med ca 30 minutter, der vi ber med Bibelen. Her står salmenes bok sentralt.  Å slik lese og be Guds ord høyt i felleskap er tidløst og slitesterkt. Etter dette kan man være i stillhet og bønn i kirkesalen om man ønsker det eller gå inn i kafeen og ha en god samtale over en nystekte vafler og en kopp kaffe.

Kornsjøbuktasdag søndag 26. mai kl 12:00

Vi samles sammen med vennene fra Elim og Fredrikstad på det leirstedet vårt på Kornsjøbukta kl 12:00 (Merk klokkeslettet) til gudstjeneste med eget barnemøte. (Vi har møte i den nybygde møtesalen) Arild B. Svendsen leder og Atle H. Eidem taler. Dramagruppen Flash deltar. Barnemøte under gudstjenesten med Agnar Sæli. Etter gudstjenesten blir det lek og grilling. Ta med det du vil grille/spise/drikke. Det kan også være lurt å ta med noe å sitte på.

Konsert med Margrete Gaulin Simensen søndag 26. mai kl 17.00

Nyhetsbrev uke 21 og 22

Vi får musikalsk besøk av Margrete Gaulin Simensen med band som synger en fin blanding av lovsanger og gospel. Det blir også andakt av pastor Atle H. Eidem. Alle er varmt velkommen!

Gudstjeneste søndag 2. juni kl 11.00

Barnevelsignelse. Pastor Atle H. Eidem taler over Matteus 6, 25-34 «Vær ikke bekymret.» Siste del i vårens prekenserie fra Matteus kapittel 6. Morten Olaussen er organist.

 

Menighetsmøte onsdag 5. juni kl 19.00

Høytidsgudstjeneste 1. pinsedag søndag 9. juni kl 11.00

Nyhetsbrev uke 21 og 22

Felles med Elim og Fredikstad i Tabernaklet. Nattverd. Sang og musikk ved Morten Gjerløw Larsen. Preken ved pastor Agnar Sæli. Pastorene Aril B. Svendsen og Atle H. Eidem deltar.

Sommergudstjeneste søndag 16. juni kl 17.00

Siste gudstjeneste før de felles sommermøtene begynner. Vi samles i lillesal og peisestue til en litt annerledes gudstjeneste. Vi spiser, synger, leker sammen. Pastor Atle holder andakt. Sommerkollekt til menigheten (En mulighet er jo at man kan gi skatteletten man har fått) Alle velkommen

Informasjonsmøte om konfirmasjonsåret 2019/20

Onsdag 12. juni kl 18.00 på Elim blir det informasjonsmøte om det nye konfirmasjonsåret 2019/20. Her vil opplegget for året bli presentert. Muligheter for spørsmål og for å melde seg på.

I Tabernaklet har vi et supert tilbud for konfirmanter. Vi har felles opplegg sammen med andre baptistmenigheter på Østlandet. Istedenfor de tradisjonelle samlingene annenhver uke, så drar vi på fire leirer. Leir én, to og fire foregår på vårt eget leirsted, Kornsjøbukta. Der får konfirmanter lære om viktige temaer som Bibel, mobbing, etikk og generelt om kristen tro. Den tredje leiren er på Vegårtun leirsted i Vegårshei. Der er vi sammen med konfirmanter fra Vestlandet og Sørlandet i tillegg. Konfirmantopplegget i Tabernaklet er åpent for alle. Det kreves verken tilhørighet eller dåp for å være med, da vi som baptistmenigheter legger vekt på at konfirmantåret skal være et år med undervisning i den kristne tro. Vi bekrefter ikke dåp gjennom vårt konfirmantarbeid, slik Den norske kirke gjør, men vi ønsker å vise at Gud bekrefter den enkelte konfirmant gjennom at hver og en er skapt med en hensikt, er verdifull og elsket. VI tar utgangspunkt i et undervisningsopplegg som heter TenTro. Det er et opplegg som brukes av menigheter i hele landet. Vi har gjort en del tilpasninger på dette opplegget, og har funnet en formell som vi opplever at funker bra, og som konfirmantene selv gir positiv tilbakemelding på.

Kontakt pastor Atle H. Eidem på tlf 41364670 om du ønsker flere opplysninger eller vil melde deg opp til konfirmasjonsåret 2019/20.

Gressklipping i sommer

Vi trenger flere som kan være med å klippe gresset rundt kirken i sommer. Er det flere så stiller opp så blir det ikke så mye på bare noen få. Ta en uke i sommer der du har ansvaret for gressklippen. Meld deg direkte til Harry Gran på tlf 47319334.

Jubaleir på Kornsjøbukta 23. – 28. juni

Nyhetsbrev uke 21 og 22

Hva skjer på leiren? Hver dag på leiren blir det morgensamling med spennene historier fra Bibelen. Vi skal ha mange spennende aktiviteter både ute og inne. Blant annet fotball, håndarbeid, kanopadling og ikke minst leirens store lagkonkurranse Operasjon JUBA. Om du får lov hjemme, blir det mulighet til bading hver dag. I løpet av leiren så arrangerer vi også Misjonsmarked. Her lager de lokale gruppene sine stasjoner og samler inn penger til et misjonsprosjekt for barn som trenger det. Hver kveld er det morokveld med konkurranser og leker og det er kveldsmøte med sang og andakt. Du får alt du trenger av mat og drikke på leiren.

Jubaleir er for dem som avslutter 3.-7. klasse sommeren 2019. Påmelding skjer via checkin.no med søkeord «Jubaleir 2019».
Men VIKTIG! Påmeldingen må dere også melde fra til lederen for den lokale gruppen/menigheten deltakeren er med. Påmeldingsfristen er søndag 9. juni. Leiren koster kr. 1000 pr. deltaker. Søskenrabatt: kr. 900 for første søsken, deretter kr. 800 pr. søsken. Prisen øker med kr. 100 per søsken etter fristen.

Les mer om meld deg på her

Felles sommermøter 2019

Det er tradisjon å ha felles sommermøter med de andre frikirkene i Halden om sommeren. Alle møtene starter kl. 11.00. Etter møtet er det enkel bevertning. Planen for sommeren er slik:

23. juni - i Frikirken. Tale ved Torbjørn Arnesen. Det blir nattverd.

30. juni - i Metodistkirken. Tale ved Atle H. Eidem.

7. juli - i Betel.

14. juli - i Tabernaklet.

21. juli - i Metodistkirken. Tale ved Svein Langbråthen Det blir nattverd.

28. juli - i Betel.

4. august - i Frikirken.

11. august - i Tabernaklet. Tale ved Charles Hansen.

Familieleir på Vegårtun fra søndag 28. juli - fredag 2. august

Velkommen til en herlig ferieuke med lave skuldre for hele familien! Her kan du bade, padle i kano, treffe nye og kanskje gamle venner, leke, spille fotball og andre gøyale aktiviteter, spille spill, jobbe tur, gå på kveldskafè og enda mye mer, eller bare slappe av. Leiren starter med innsjekk fra kl 18 søndag 28. juli, og varer til ca kl 12 fredag 2. august. i løpet av uka har vi familiesamlinger, ten-samling, kvinne- og mannssamling, misjonsdag, morokvelder, kveldskafè og kveldssamlinger for litt mer voksent påfyll. Dette året er vi så heldige å få med oss Monica Zeiffert og Elisabeth Bækkelie til å dele på familiesamlingene

Les mer og meld deg på her

Baptistsamfunnets kontorer og administrasjon flyttet fra Stabekk til Oslo

Baptistsamfunnet og Ung baptist flyttet mandag 20. mai inn i nye lokaler, samlokalisert med Misjonskirken Norge i Oslo sentrum. Etter mer enn 40 år på baptistsenteret på Stabekk i Bærum er Baptistsamfunnets senkretariat igjen tilbake i Oslo sentrum. På grunn av den store veksten Høyskolen for ledelse og teologi har hatt helt fra oppstarten i 2008, er det behov for mer plass enn skolen har disponert til nå. Det arbeides med planer for å utvide skolebygningen. For å avhjelpe noe av plassbehovet har Baptistsamfunnet og Ung baptist benyttet seg av tilbudet en fikk om å leie ledige lokaler i kontorlokalene Misjonskirken Norge og Misjonskirken Ung disponerer i Oslo. Lokalene ligger i andre etasje i Chr. Krohgs gt. 34, ikke langt fra Oslo sentralstasjon, og utgjør en egen kontorfløy, men med felles pauserom, møterom og inngangsparti med Misjonskirken.

Les mer her

Ny rektor på Folkehøgskolen

Kristina Sletten Andersen er ansatt som ny rektor etter Elin Evenrud, opplyser styreleder Billy Taranger ved Holtekilen folkehøgskole.

Holtekilen folkehøgskoles styre har, i samråd med Baptistsamfunnets Hovedstyre, vedtatt å ansette Kristina Sletten Andersen, sier styreleder Billy Taranger i en pressemelding og presenterer den nye rektoren: - Hun er 43 år, gift og mor til to gutter. Familien bor på Ekeberg i Oslo. Hennes kirkebakgrunn er i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK), og har jobbet ved Ryenberget skole i mange år, de siste fem årene som assisterende rektor. Hun har utdanning og yrkeserfaring innen både journalistikk og markedsføring, men først og fremst samfunnsfag, pedagogikk og skoleledelse.

Les mer her

Gaver til menigheten

Menighetens VIPPS nummer er 123878 om du ønsker å gi en gave til menigheten. Du kan også gi regelmessig å få skattefradrag for gaven. I 2019 er totalbeløpet du kan få skattefradrag på 50 000 kr i året, gir du dette utløser det en skattelette på 10 000 kr. Menigheten har avtale med skatteetaten, slik at redusert skatt kommer automatisk i ditt skatteoppgjør. Du kan gjøre en avtale med din bank på faste trekk i måneden, summen bestemmer du selvfølgelig selv. Trenger du hjelp for å få ordnet dette kontakt pastor Atle H. Eidem, så vil han være deg behjelpelig. Pengene overføres til Halden Baptistmenighet: 1030 09 94763. Du må oppgi ditt personnummer til menigheten for at skattefradraget skal komme automatisk.

Annet

Ønsker du besøk, samtale, sjelesorg, en å snakke med om livet og kanskje det som er vanskelig, så ta kontakt med pastor Atle H. Eidem, tlf 41364670. Han kommer gjerne på besøk til deg, eller du kan komme til kirkens kontor. Ikke bare sitt hjemme og håp at han en dag dukker opp, men ta kontakt og avtal ett besøk.

Menighetens kontor er betjent tirsdag fra 11:00-13:00 ved Ole Åkerman, onsdag 11:00-13:00 ved Linda Tveter og torsdag 11:00-13:00 ved pastor Atle H. Eidem. Menighetens telefonnummer er: 949 78 695 eller send epost: post@tabernaklet.org

Hvis du ønsker informasjon om søndagens gudstjenester pr SMS, kan du ta kontakt med Linda Tveter. Hun bestyrer også oppdatering av menighetens kalender. Så har du ting i menigheten eller fra virkegrenene du ønsker å annonsere, så kontakt Linda. Ring til menighetens telefon nummer 949 78 695 i hennes kontortid her på onsdager kl. 11:00-13:00.

Vi kommer ikke lenger til å ha ukentlige betalte annonser i Halden Arbeiderblad, men du finner oss på plakaten i avisen hver uke. Vi vil informere gjennom nyhetsbrev, vår nye nettside www.tabernaklet.org . Kjenner du noen som vil ha glede av dette nyhetsbrevet kan de sende sitt fulle navn og epostadresse til post@tabernaklet.org, da vil de motta nyhetsbrevet eller du kan melde deg på nederst på menighetens nettside

Grunnen til at du får dette nyhetsbrevet er at du er registrert med epostadresse i menigheten, og derfor har en tilknytning til Halden Baptistmenighet. Ønsker du ikke å motta dette nyhetsbrevet er det en link nederst i dette brevet der du kan melde deg av.

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss
Powered by Cornerstone