Nyhetsbrev uke 19 og 20
2019-05-09

Nyhetsbrev uke 19 og 20

 

Flott avslutning på konfirmantåret søndag 5. mai

Nyhetsbrev uke 19 og 20

Fem flotte konfirmanter, Niklas Sandstrom, Jens Herman Borge Jansen, Annikken Njøten, Adrian Eriksen og Kristoffer Olsen hadde sin store dag søndag 5. mai. Kirken var full av forventningsfulle og glade mennesker som tok del i flott sang og musikk av Maren Lande. Drama av konfirmantene. Stig Andre Lippert ledet gudstjenesten og pastor Atle H. Eidem talte om å strekke ut sine hender og ta imot alt det gode Gud har å gi og så dele dette videre til andre. En festdag for familier og for menighet!

Pusteromsgudstjeneste søndag 12. mai kl 17:00

Skaperverkets dag. Nattverd med bønnevandring. Vi får sang og musikk ved Jenny Norheim, Jan Erik Norheim, Arild Elnes og Pål Esben Gustavsen. Andakt ved Roy Nordbakke. Medlemsopptakelse. Innsettelse av nye tjenere i menighetsrådet. Pastor Atle H. Eidem leder gudstjenesten.

17. mai kafe i Tabernaklet etter barnetoget.

Nyhetsbrev uke 19 og 20

Tradisjonen tro så blir det også i år mulighet til å spise deilige kaker og kaffe i Tabernaklet etter barnetoget. Det er ungdommene som står for kafeen og inntekten går til ungdomsarbeidet i menigheten.

Gudstjeneste med frie vitnesbyrd søndag 19. mai kl 11.00

Sang og musikk ved Svein og Leif med team. Oddvar Christiansen ved flygelet. Andakt av Pauli G. Staalesen. Svein Riddervold leder. Anledning til vitnesbyrd. Kirkekaffe.

Kornsjøbuktadag søndag 26. mai kl 12:00

Vi samles sammen med vennene fra Elim og Fredrikstad på leirstedet vårt på Kornsjøbukta kl 12:00 til gudstjeneste med eget barnemøte. Arild B. Svendsen leder. Atle H. Eidem taler. Dramagruppen Flash deltar. Barnemøte under gudstjenesten med Agnar Sæli. Etter gudstjenesten blir det lek og grilling. Ta med det du vil grille/spise/drikke. Det kan også være lurt å ta med noe å sitte på.

Torsdagskafe 23. mai kl 11.00

Nyhetsbrev uke 19 og 20

Vi starter i kirkesalen med ca 30 minutter, der vi ber med Bibelen. Her står salmenes bok sentralt.  Å slik lese og be Guds ord høyt i felleskap er tidløst og slitesterkt. Etter dette kan man være i stillhet og bønn i kirkesalen om man ønsker det eller gå inn i kafeen og ha en god samtale over en nystekte vafler og en kopp kaffe.

Menigheten søker etter ny barne og ungdomsleder

Kjenner du noen som kan bli vår nye barne og ungdomsleder? Vi søker en person som vil være sentral i planleggingen og utviklingen av menighetens arbeid for barn og unge. Det er en deltidsstilling, 50 %, i ett års engasjement med mulighet for forlengelse. Barne- og ungdomsleder deltar i menighetens tilbud til barn og unge, og arbeidet utføres i nært samarbeid med pastor, menighetsråd og andre ledere.

Arbeidsoppgaver:

Hovedleder for «Bapteens» (13-19 år)
Hovedansvar for konfirmantarbeidet
Hovedansvar for deltakelse på leirer
Være med å arrangere Ung-gudstjenester for alle
Være med å utrede og planlegge oppstart av barnearbeid
Holde andakter, være kontaktskaper og et forbilde i miljøet
Oppdage, oppmuntre, utvikle og utruste nye, unge ledere
Ansvar for å følge opp andre ledere i barne- og ungdomsarbeidet
Kvalifikasjoner / egenskaper:
Trives med å jobbe med barn og unge
Ha god formidlingsevne
Evne å inspirere og lede andre
Være kreativ, med vilje og evne til å sette i gang nye tiltak
Kunne arbeide selvstendig, men også i team
Musikalske evner er et ønske, men ikke et krav
Relevant utdannelse er en fordel, men ikke et krav
Ha plettfri vandel (aktuelle kandidater til intervju må fremlegge politiattest)
Du må kunne identifisere deg med formålet og verdigrunnlaget til Halden Baptistmenighet 

Vi kan tilby:

En stilling i en endringsorientert menighet med fokus på barn og ungdom
Du vil inngå i et team som jobber målrettet med barn, ungdom og unge familier
Frihet til å forme og påvirke arbeidet
Lønn etter satser i Det Norske Baptistsamfunn

Informasjonsmøte om konfirmasjonsåret 2019/20

Onsdag 12. juni kl 18.00 på Elim blir det informasjonsmøte om det nye konfirmasjonsåret 2019/20. Her vil opplegget for året bli presentert. Muligheter for spørsmål og for å melde seg på.

I Tabernaklet har vi et supert tilbud for konfirmanter. Vi har felles opplegg sammen med andre baptistmenigheter på Østlandet. Istedenfor de tradisjonelle samlingene annenhver uke, så drar vi på fire leirer. Leir én, to og fire foregår på vårt eget leirsted, Kornsjøbukta. Der får konfirmanter lære om viktige temaer som Bibel, mobbing, etikk og generelt om kristen tro. Den tredje leiren er på Vegårtun leirsted i Vegårshei. Der er vi sammen med konfirmanter fra Vestlandet og Sørlandet i tillegg. Konfirmantopplegget i Tabernaklet er åpent for alle. Det kreves verken tilhørighet eller dåp for å være med, da vi som baptistmenigheter legger vekt på at konfirmantåret skal være et år med undervisning i den kristne tro. Vi bekrefter ikke dåp gjennom vårt konfirmantarbeid, slik Den norske kirke gjør, men vi ønsker å vise at Gud bekrefter den enkelte konfirmant gjennom at hver og en er skapt med en hensikt, er verdifull og elsket. VI tar utgangspunkt i et undervisningsopplegg som heter TenTro. Det er et opplegg som brukes av menigheter i hele landet. Vi har gjort en del tilpasninger på dette opplegget, og har funnet en formell som vi opplever at funker bra, og som konfirmantene selv gir positiv tilbakemelding på.

Kontakt pastor Atle H. Eidem på tlf 41364670 om du ønsker flere opplysninger eller vil melde deg opp til konfirmasjonsåret 2019/20.

Gressklipping i sommer

Nyhetsbrev uke 19 og 20

Vi trenger flere som kan være med å klippe gresset rundt kirken i sommer. Er det flere så stiller opp så blir det ikke så mye på bare noen få. Ta en uke i sommer der du har ansvaret for gressklippen. Meld deg direkte til Harry Gran på tlf 47319334.

Gaver til menigheten

Menighetens VIPPS nummer er 123878 om du ønsker å gi en gave til menigheten. Du kan også gi regelmessig å få skattefradrag for gaven. I 2019 er totalbeløpet du kan få skattefradrag på 50 000 kr i året, gir du dette utløser det en skattelette på 10 000 kr. Menigheten har avtale med skatteetaten, slik at redusert skatt kommer automatisk i ditt skatteoppgjør. Du kan gjøre en avtale med din bank på faste trekk i måneden, summen bestemmer du selvfølgelig selv. Trenger du hjelp for å få ordnet dette kontakt pastor Atle H. Eidem, så vil han være deg behjelpelig. Pengene overføres til Halden Baptistmenighet: 1030 09 94763. Du må oppgi ditt personnummer til menigheten for at skattefradraget skal komme automatisk.

Annet

Ønsker du besøk, samtale, sjelesorg, en å snakke med om livet og kanskje det som er vanskelig, så ta kontakt med pastor Atle H. Eidem, tlf 41364670. Han kommer gjerne på besøk til deg, eller du kan komme til kirkens kontor. Ikke bare sitt hjemme og håp at han en dag dukker opp, men ta kontakt og avtal ett besøk.

Menighetens kontor er betjent tirsdag fra 11:00-13:00 ved Ole Åkerman, onsdag 11:00-13:00 ved Linda Tveter og torsdag 11:00-13:00 ved pastor Atle H. Eidem. Menighetens telefonnummer er: 949 78 695 eller send epost: post@tabernaklet.org

Hvis du ønsker informasjon om søndagens gudstjenester pr SMS, kan du ta kontakt med Linda Tveter. Hun bestyrer også oppdatering av menighetens kalender. Så har du ting i menigheten eller fra virkegrenene du ønsker å annonsere, så kontakt Linda. Ring til menighetens telefon nummer 949 78 695 i hennes kontortid her på onsdager kl. 11:00-13:00.

Kjenner du noen som vil ha glede av dette nyhetsbrevet kan de sende sitt fulle navn og epostadresse til post@tabernaklet.org, da vil de motta nyhetsbrevet eller du kan melde deg på nederst på menighetens nettside tabernaklet.org

Grunnen til at du får dette nyhetsbrevet er at du er registrert med epostadresse i menigheten, og derfor har en tilknytning til Halden Baptistmenighet. Ønsker du ikke å motta dette nyhetsbrevet er det en link nederst i dette brevet der du kan melde deg av.

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss
Powered by Cornerstone