Nyhetsbrev uke 15 og 16
2019-03-28

Nyhetsbrev uke 15 og 16

Nå nærmer påsken seg. Det blir gudstjenester og samlinger både her i Tabernaklet og på Elim i Tistedalen, samt i Immanuelskirken. Hvis du vil delta på påskemåltidet på Elim skjærtorsdag, må du huske på å melde deg på til Ole Åkerman innen søndag 14. april - se under for nærmere informasjon.

Hele kirken synger påskesalmer palmesøndag 14. april kl 17.00

Det er utrolig mange flotte påskesalmer, men påsken er kort og derfor samles vi til hele kirken synger på palmesøndag for å synge påskesalmer, for å gi oss selv en anledning til å få synge alle de flotte påskesalmene. Sheila Carlsen leder samlingen og pastor Atle H. Eidem holder andakt. Det blir Morten Olaussen på orgel, Pål Esben Gustavsen på trompet, som har tonefølget til salmene.

Påsken i Tabernaklet

I år som i fjor og som de siste år så feirer vi påsken sammen med våre gode baptistvenner i Elim. I år er det også Elim som er vertskap for møtene.

Skjærtorsdag med påskemåltid på Elim kl 17.00

Nyhetsbrev uke 15 og 16

I år gjentar vi den gode opplevelsen vi hadde i fjor med sammen å spise påskemåltid. Det blir servert et fullverdig middagsmåltid med lammestek med tilbehør.

Nyhetsbrev uke 15 og 16

Påskemåltidet er en opplevelse av å feire nattverden slik som det ble gjort første gang av Jesus og disiplene og i de første årene etter, i urkirken, nemlig sammen rundt et bord.  Det kristne påskemåltidet vil prøve å fortelle fortellingen, i rammen av et måltid, fra utfrielsen i Egypt, til Jesu død og oppstandelse. Prøve å gi oss et helhetsperspektiv på Guds frelsesgjerning i historien. Det blir en historiefortelling som hjelper oss med den kollektive hukommelsen vår.

Det å feire nattverd i et rammen av et påskemåltid er at vi bruker flere sanser. Ikke det at en ikke gjør det når en feirer nattverd ellers, men det blir tydeligere og sterkere i rammen av et måltid. Det er ikke bare litt tørt brød eller små glass med noen dråper vin som er hele nattverden, det er brød og vin, det er mat i dobbel forstand.

Prisen for påskemåltidet er 100 kr. Det serveres lammestek med fløtegratinerte poteter og grønsaker. Is til dessert.

Siden det er middag trenger vi påmelding. Med deg på til Ole Åkerman på tlf 93024675 innen søndag 14. april.

Langfredag med passionsgudstjeneste i Immanuelskirken kl 11.00

Det blir et fokus på Jesu lidelse, kors, pasjon og ettertanke.

Det blir andakt, tekstlesing, bønn. Sang og musikk ved organist Jan-Erik Norheim, sang Jenny Norheim og saksofonist Arild Elnes.

Påskedag med oppstandelsesgudstjeneste på Elim kl 11.00

Vi samles for å feire at død ble til liv! At Jesu er oppstått fra de døde! Det blir sang og musikk ved Siloa. Pastor Agnar Sæli leder og pastor Atle H. Eidem taler. Barnemøte. Kirkekaffe.

Påmelding til konfirmasjonsåret 2019/20

I Tabernaklet har vi et supert tilbud for konfirmanter. Vi har felles opplegg sammen med andre baptistmenigheter på Østlandet. Istedenfor de tradisjonelle samlingene annenhver uke, så drar vi på fire leirer. Leir én, to og fire foregår på vårt eget leirsted, Kornsjøbukta. Der får konfirmanter lære om viktige temaer som Bibel, mobbing, etikk og generelt om kristen tro. Den tredje leiren er på Vegårtun leirsted i Vegårshei. Der er vi sammen med konfirmanter fra Vestlandet og Sørlandet i tillegg. Konfirmantopplegget i Tabernaklet er åpent for alle. Det kreves verken tilhørighet eller dåp for å være med, da vi som baptistmenigheter legger vekt på at konfirmantåret skal være et år med undervisning i den kristne tro. Vi bekrefter ikke dåp gjennom vårt konfirmantarbeid, slik Den norske kirke gjør, men vi ønsker å vise at Gud bekrefter den enkelte konfirmant gjennom at hver og en er skapt med en hensikt, er verdifull og elsket. VI tar utgangspunkt i et undervisningsopplegg som heter TenTro. Det er et opplegg som brukes av menigheter i hele landet. Vi har gjort en del tilpasninger på dette opplegget, og har funnet en formell som vi opplever at funker bra, og som konfirmantene selv gir positiv tilbakemelding på.

Kontakt pastor Atle H. Eidem på tlf 41364670 om du ønsker flere opplysninger eller vil melde deg opp til konfirmasjonsåret 2019/20.

Nytt kontor under bygning

Nyhetsbrev uke 15 og 16

Flinke, dyktige og frivillige bruker tiden sin på å bygge nytt kontor i kirkens underetasje. Her vil kontorene få enkel og rask adgang fra gateplan. I tillegg og selve grunnen for å flytte kontorene fra andreetasjen og ned er at vi får frigjort leiligheten oppe til utleie. Dette vil øke de faste månedlige inntektene til menigheten. Kontakt Harry Gran om du vil være med å gjøre en innsats.

Bibellesning i fastetiden

Mange er godt i gang med bibellesningen i fastetiden. Siste tallet på alle som er med og leser er 50 fra vår menighet. Også personer fra andre menigheter har lastet ned bibelleseplanen på nettet og har meldt fra at også de er med i lesningen. Det er fremdeles ikke for sent å være med i menighetens bibelleseaksjon, last ned bibelleseplanen her.

Misjonsgudstjeneste søndag 28. april kl 11:00

Det er SilkPartners misjon om å bringe Jesus til tyrkisktalende folkeslag i Sentral-Asia som denne gangen er fokuset i misjonsgudstjenesten.

Siloa vil synge, Leif Olsen leder. Vi får besøk av bedriftsleder og lekmannspredikant Magnus Olsson. Magnus brenner for SilkPartners misjon i Asia. Han har vært med i SilkPartners styre i 6 år og betyr mye for arbeidet med sin støtte på flere områder. Hans store hus i Alanya, Tyrkia, med overnattingsplass til 30-40 personer står til SilkPartners disposisjon om sommeren uten kostnader for oss. Der holdes sommerkurs/ferie med bibelundervisning for menigheten i Istanbul og evangelister fra Turkmenistan. Magnus Olsson tilhører en pinseforsamling i Ljungskile, og driver også sin egen misjonsvirksomhet, Slottsmissionen og driver kristne barnehager og skole. En allsidig og spennende taler, med et stort hjerte for misjon, besøker oss denne søndagen.

Vi får også se filmen «Fra TV-seer til disippel» og vi får siste nytt fra arbeidet til SilkPartners og planer for 2019.

Det vil bli Gaveinnsamling til SilkPartners arbeid. Kirkekaffe.

Alle er varmt velkommen!

Pastor har en ukes ferie

Fra fredag 5 april til og med fredag 12. april har pastor Atle en ukes ferie.

Gaver til menigheten

Menighetens VIPPS nummer er 123878 om du ønsker å gi en gave til menigheten. Du kan også gi regelmessig å få skattefradrag for gaven. I 2018 er totalbeløpet du kan få skattefradrag på 40 000 kr i året, gir du dette utløser det en skattelette på 10 000 kr. Menigheten har avtale med skatteetaten, slik at redusert skatt kommer automatisk i ditt skatteoppgjør. Du kan gjøre en avtale med din bank på faste trekk i måneden, summen bestemmer du selvfølgelig selv. Trenger du hjelp for å få ordnet dette kontakt pastor Atle H. Eidem, så vil han være deg behjelpelig. Pengene overføres til Halden Baptistmenighet: 1030 09 94763. Du må oppgi ditt personnummer til menigheten for at skattefradraget skal komme automatisk.

Annet

Ønsker du besøk, samtale, sjelesorg, en å snakke med om livet og kanskje det som er vanskelig, så ta kontakt med pastor Atle H. Eidem, tlf 41364670. Han kommer gjerne på besøk til deg, eller du kan komme til kirkens kontor. Ikke bare sitt hjemme og håp at han en dag dukker opp, men ta kontakt og avtal ett besøk.

Menighetens kontor er betjent tirsdag fra 11:00-13:00 ved Ole Åkerman, onsdag 11:00-13:00 ved Linda Tveter og torsdag 11:00-13:00 ved pastor Atle H. Eidem. Menighetens telefonnummer er: 949 78 695 eller send epost: post@tabernaklet.org

Hvis du ønsker informasjon om søndagens gudstjenester pr SMS, kan du ta kontakt med Linda Tveter. Hun bestyrer også oppdatering av menighetens kalender. Så har du ting i menigheten eller fra virkegrenene du ønsker å annonsere, så kontakt Linda. Ring til menighetens telefon nummer 949 78 695 i hennes kontortid her på onsdager kl. 11:00-13:00.

Vi kommer ikke lenger til å ha ukentlige betalte annonser i Halden Arbeiderblad, men du finner oss på plakaten i avisen hver uke. Vi vil informere gjennom nyhetsbrev, vår nye nettside www.tabernaklet.org . Kjenner du noen som vil ha glede av dette nyhetsbrevet kan de sende sitt fulle navn og epostadresse til post@tabernaklet.org, da vil de motta nyhetsbrevet eller du kan melde deg på nederst på menighetens nettside

Grunnen til at du får dette nyhetsbrevet er at du er registrert med epostadresse i menigheten, og derfor har en tilknytning til Halden Baptistmenighet. Ønsker du ikke å motta dette nyhetsbrevet er det en link nederst i dette brevet der du kan melde deg av.

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
1776 HALDEN

949 78 695

 

Følg oss
Powered by Cornerstone