Uten frykt

Uten frykt

«så vi, frelst fra fiendehånd og uten redsel, kan tjene ham for hans ansikt.» Lukas 1, 74

Den gamle presten Sakarja, som har vært stum i ni måneder bryter ut i lovsang ved navnedagen for sin sønns fødsel. Midt i hans lovsang kommer et interessant utrykk fra en prest. Han synger at Gud har gitt han privilegiet «å tjene for Guds ansikt uten redsel» Han kan tjene Gud uten frykt.

Ni måneder tidligere hadde presten Sakarja for første gang gått inn i templet for å ofre røkelse. Dette var noe en vanlig prest bare fikk gjøre en gang i livet. Sakarja var redd, for han lært at dette var farlig. Om du ikke var rituelt ren, ville du dø. I den virkelighetsforståelsen var tjenesten for Gud drevet av frykt. Du kunne ikke ta på fjellets bunn vist Gud var på toppen, da ville du dø. Sakarja blir slått av redsel når han er inne i det hellige og blir stum. Og han forblir stum i ni måneder.

Men når han på navnedagen skriver at «sønnens navn skal være Johannes» så åpnes munnen og tungen løses. Sakarja har fått se inn i det nye. Han jubler med løst tunge og løst hjerte. Han synger profetisk. Han forkynner at det kommer en tid der en får tjene Gud i kjærlighet, trofasthet og glede. En ny verden trer frem, og den kommer med et lite barn født i en stall. Nåden som alltid har definert hvem Gud er, har lagt en ny profetisk sang ned i en mann med liten tro, og presten synger med full hals: «frelst og uten redsel kan jeg tjene Gud i renhet og rettferd» 

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
la
1776 HALDEN

413 64 670

 

Følg oss
Powered by Cornerstone