Riktige proporsjoner

Riktige proporsjoner

«Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere! Dere gir tiende av mynte og anis og karve, men forsømmer det som veier mer i loven: rettferdighet, barmhjertighet og troskap. Det ene burde gjøres og det andre ikke forsømmes.» Matteus 23:23

Tenk for en duftende måte å betale sin skatt på, mynte, anis og karve. Min selvangivelse er helt luktfri. Jeg ser etter størst mulig avdrag, jeg søker de poster der jeg kan slippe unna med så lite skatt som mulig. Fariseerne gjorde helt motsatt, de betalte til og med for det de høstet i kjøkkenhagen. Men de får ikke mye skryt av Jesus for det. Jesus klandrer dem. Hvorfor? Jo, for de hadde mistet synet for proporsjoner. Rettferdighet, barmhjertighet og troskap er viktigere enn mynte, anis og karve. Man skal gjøre det ene uten og forsømme det andre.
Jeg tror «å miste blikket for proporsjoner» er en av de religiøse mennesker største fristelse. Man blir så opphengt i detaljene, i millimeterne, at vi glemmer meteren og milen. Vi glemmer det store bilde i møte med enkelthetene. Trangsyn og petimeter adferd må hos Jesus vike for raushet og gavmildhet.
La de store tingene i livet være det viktigste sier Jesus, som rettferdighet, barmhjertighet og troskap. La det styre din hverdag, dine møter med andre mennesker og dine relasjoner. Så lever du et liv som ikke bare dufter krydder, men også er en Kristi vellukt. La de små tingene være små, og de store forbli store. Lev et liv med riktige proporsjoner.

Gud gi meg et blikk for de rette proporsjoner og de riktige mål i mitt liv!

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
la
1776 HALDEN

413 64 670

 

Følg oss
Powered by Cornerstone