Hva med en stein til frokost?

Hva med en stein til frokost?

 «Eller hvem av dere vil gi sønnen sin en stein når han ber om brød, eller gi ham en orm når han ber om en fisk? Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da deres Far i himmelen gi gode gaver til dem som ber ham!» Matteus 7, 9-11

Mon tro hvordan foreldre var på Jesu tid, da barneflokkene var store og ressursene knappe? Fantes det stressede mødre og frustrerte fedre? Ja, det tror jeg. Det var sikker slik som i dag. Jesus drar alle foreldre over en kam og kaller dem onde. Han mener selvfølgelig ikke at alle er ondskapsfulle. Men han peker på det uunngåelige at vi alle har brister, svakheter og feil. Men på tross av det så vet selv en frustrert, sliten og mislykket pappa at han ikke skal gi sine barn stein og orm til frokost. Når et barn er sulten så klarer selv en pappa full av brister å sette frem spiselig mat på bordet. Så kommer kontrasten.

Når vi som er så svake og full av brister, forstår at vi må gi barna våre gode gaver. Hvor mye mer skal ikke da Gud gi av alt det gode han rår over, til den som ber han om det? Dette er svar til alle som tror at Gud er den som sender straffedommer, ulykker, sykdom, eller noe vondt. Når vi som er onde vet å gi våre barn gode gaver, hvor mye mer skal ikke da all godhets Gud, gi gode gaver til dem som ber ham!

 

 
 

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
la
1776 HALDEN

413 64 670

 

Følg oss
Powered by Cornerstone