Tegningen på kjøleskapet

Tegningen på kjøleskapet

"Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem." 1. Mos 1, 27

På kjøleskapet vårt henger et bilde som min yngste sønn tegnet når han begynte i første klasse. Der har han tegnet hele familien. Den største på bilde er min eldste sønn, han er tegnet mye større enn jeg er. Jeg blir slank og smekker ved siden av han. Et flott bilde! For meg har bilde stor verdi, men hadde jeg tatt det med på en auksjon så hadde det nok ikke blitt solgt. Verdien det har for meg er en affeksjonsverdi. Det har med at det er knyttet følelser til han som tegnet bilde av meg. Så verdien til bilde ligger ikke i selve bilde men i mine øyne og mitt hjerte. 
Slik er det også med menneskeverdet. Det ligger ikke i at vi er så fine, gode eller så begavet. Da var det ikke mange mennesker som hadde noe verdi. Jeg tror alle mennesker uansett om de kan skape utrolige kunstverk, eller ikke kan gjøre den minste ting uten hjelp har samme verdi. Fordi menneskets verd ligger ikke i mennesket selv, men hos Gud. Vår verdi bestemmes ikke av alt vi kan eller ikke kan, men av hvordan Gud ser på oss. Menneskets verdi har sin grunn i at Gud elsker oss. Kanskje vi kommer nærmest med å si at vi har for Gud affeksjonsverdi. Vår verdi finns i Guds øyne og i Gud hjerte. Derfor må du ikke se deg i speilet for å se din verdi, men se på deg selv med Guds øyne!

Bønn:
Gode Gud, 
la meg få se meg selv, slik som du ser meg! La min verdi ligge i deg, du som har skapt meg i ditt bilde og lagt evigheten ned i mitt indre. Takk at du elsker meg, og heier på meg og sier at jeg holder mål! Amen

Kontakt oss

Halden Baptistmenighet Tabernaklet

Ole Dahlsgt 1
la
1776 HALDEN

413 64 670

 

Følg oss
Powered by Cornerstone